Ingrediente Periculoase
Lista ingredientelor nocive folosite in cosmeticele sintetice, este foarte lungă. Ți le prezentăm mai jos pe cele mai periculoase dintre ele:
• Parabeni - Probabil că ați auzit controversele care înconjoară acest ingredient cosmetic, toxic. Parabenii sunt probabil ingredientul cel mai cunoscut al produselor cosmetice sintetice, deoarece este unul dintre ingredientele pe care multe branduri de masă, le-au eliminat intenționat din produsele lor. Parabenii sunt un tip de conservant care se găsește în nenumărate produse cosmetice. Sunt extrem de usor de absorbit prin piele și odată intrați în organism, pot afecta direct sau indirect sistemul nervos, sistemul imunitar și sistemul reproducător.
• Compușii PEG - compușii PEG sunt un ingredient cosmetic toxic, utilizat în multe produse cosmetice, pentru îmbunătățirea abilităților de penetrare. De exemplu, acei hidratanți care pretind că pătrund adânc sub piele pentru o hidratare optimă. Este posibil să găsiți acest ingredient toxic în multe produse pe bază de cremă. Componentele PEG singure, nu sunt dăunătoare. Totuși, ca și alte câteva ingrediente chimice toxice din această listă, ele sunt în mod obișnuit contaminate cu agenți cancerigeni. Pentru a identifica compușii PEG din produsele dvs., căutați ingrediente cu "eth" în conținut, cum ar fi polietilen glicol.
• Ftalați - Ftalații sunt un alt tip de ingredient cosmetic toxic, ce a devenit destul de cunoscut. Ftalații sunt utilizați în produsele cosmetice, pentru menținerea culorii sau a parfumului. Veți găsi de obicei acest ingredient cosmetic toxic, în produse precum balsam de buze și deodorant. De multe ori ftalații sunt ascunși sub termenul de "parfum". Aceștia au fost legați de problemele de dezvoltare, neurologice sau de reproducere.
• Sulfați (SLS, SLES) – Sunt ingrediente sintetice toxice, destul de controversate. Sulfații sunt prezenți în discuție, atunci când vine vorba de orice fel de cosmetice de curățare, fie că este vorba de un șampon sau de curățarea feței. Sulfații sunt ceea ce oferă multor produse tradiționale de curățare, caracteristica lor spumoasă. Sulfații sunt unul dintre ingredientele toxice care sunt ușor absorbite în piele și au fost legate de problemele respiratorii și de piele. Este, de asemenea, posibil ca sulfații să fie contaminați cu anumiți agenți cancerigeni, deci ar fi de preferat să fie evitați cu totul.
• Butilhidroxianiso și butilhidroxitoluen (BHA, BHT) - BHA și BHT sunt ingrediente toxice care sunt folosite în multe produse din întreaga industrie ca și conservanți. Conservanții sunt utilizați pentru a ajuta la prelungirea duratei de valabilitate a produselor. În cosmetice, veți găsi în mod obișnuit BHT și BHA în multe produse de machiaj, de la eyeliner la fond de ten. Aceste două ingrediente toxice pentru produse cosmetice se găsesc și în multe produse de îngrijire a pielii, cum ar fi produse de curățare, toner și hidratanți. Una dintre problemele principale cu BHT și BHA este că acestea pot cauza alergii cutanate și se suspectează că pot afecta organele și sistemul reproducător.
• Gudron de cărbune - Gudronul de cărbune este un ingredient cosmetic toxic care este folosit în mod obișnuit ca și colorant, dar a fost depistat în multe produse care tratează părul uscat și probleme ale pielii. Nu veți găsi neapărat termenul "gudron de cărbune" pe orice etichetă de produs, în schimb, veți dori să căutați textul "FD & C" urmat de o culoare și un număr. În timp ce gudronul de cărbune este un ingredient proeminent în multe produse cosmetice colorate, face parte din ingredientele cosmetice toxice, din cauza faptului că este unul dintre cei mai ușor de contaminat coloranți. De multe ori, gudronul de cărbune se dovedește a fi contaminat cu metale grele, care sunt deosebit de toxice pentru creier.
• Conservanți care eliberează formaldehidă - Conservanții care eliberează formaldehidă sunt conservanți care, odată defalcați, eliberează gaze de formaldehidă. Din nou, nu veți vedea cuvintele "conservant care eliberează formaldehidă" pe o etichetă de ingrediente, astfel încât va trebui să faceți o mică investigație atunci când vine vorba de acesta. Unul dintre cele mai populare este quaternium-15, care se regăsește în multe produse de machiaj cum ar fi mascara și lacul de unghii. Conservanții care eliberează formaldehidă sunt considerați periculoși, în special pentru cei cu sensibilitate la piele și alergii.
• Parfum sintetic - Dintre ingredientele cosmetice toxice mascate, parfumul este cu siguranta in topul listei. Când observați "parfum" pe o etichetă de produs, este foarte probabil că există un număr de ingrediente chimice toxice în interior. Parfumul se regăsește în produsele cosmetice de îngrijire a părului sau pielii și este unul dintre cele mai dificil de catalogat, deoarece un parfum poate fi orice amestec de ingrediente. De fapt, există peste 3.000 de ingrediente care pot fi clasificate ca parfumuri.
• Plumb - O toxină chimică ce a fost legată de probleme de dezvoltare, probleme de fertilitate și chiar de avort spontan - a fost găsită în produse precum fondul de ten și rujul. Plumbul în sine nu este chiar un ingredient, deoarece nu este pus în mod intenționat direct în produsele cosmetice. Plumbul este de obicei un produs secundar de contaminare din partea altor aditivi coloranți. Multe dintre cele mai populare mărci comerciale de ruj au fost testate pozitiv pentru contaminarea cu plumb, în trecut.
• Triclosan - La prima vedere, triclosanul pare să fie un aditiv pozitiv pentru produsele de sănătate și de frumusețe. Dacă săpați însă mai adânc, vă veți da seama că acest lucru nu este neapărat adevărat. Acest ingredient cosmetic toxic este un pesticid care se utilizează în produsele antibacteriene. Este folosit în principal pentru a combate creșterea bacteriilor, care este bună, dar pe de altă parte, ea a fost legată și de problemele hormonale din organism.
• 1,4-dioxan - Acest ingredient cosmetic toxic este un cancerigen care este folosit pentru a diminua efectul altor substanțe chimice dure. Probabil că nu îl veți găsi listat pe eticheta unui produs, dar puteți identifica produsele care ar putea fi afectate, căutând ingredientele care au termeni cu „eth“ în conținut.