Termeni si conditii

1. Definiții și termeni.

Lovelylooks.ro este magazinul online al Lovely Looks SRL, cu sediul social în Targu Mures, Bulevardul Pandurilor nr 27, ap.5, numar de ordine la registrul comerțului J26/1935/10.12.2018, CUI: 40281002. Obiectele principale de activitate sunt comerțul cu produse de make-up, dermocosmetice, produse de îngrijire și suplimente nutritive.

Vânzător: Lovelylooks.ro

Client: orice persoană care accesează siteul vânzătorului, și are acces la informațiile și opțiunile oferite, fără obligativitatea înregistrării.

Cumpărător: persoană fizică, juridică sau persoană fizică autorizată, care efectueaza o comanda pe site, după completarea formularului de comanda.

Utilizator: persoană fizică sau juridică ce a finalizat procesul de înregistrare a unui cont, pe site.

Cont: secțiunea de pe site care conține informațiile completate de către utilizator, în scopul plasării unei comenzi sau pentru a beneficia de alte facilități, accesibile unui utilizator.

Site: domeniul www.lovelylooks.ro și toate linkurile aferente acestuia.

Comandă: document electronic încheiat între vânzător și cumpărător, ce are ca scop, obținerea de bunuri de către cumpărător.

Bunuri: orice produs comercializat pe site, la care are acces cumpărătorul, ca urmare a înregistrării sale ca utilizator.

Contract: documentul încheiat la distanță între vânzător și cumpărător, ca urmare a confirmării comenzii plasate de cumpărător, de catre vânzător.

 

2. Tipuri de utilizatori

Clientul are posibilitatea de a alege între trei tipuri de conturi de utilizator, în funcție de nevoile sale.

2.1 Clientul devine utilizator  ”Persoană Fizică” după ce completează formularul de pe site și nu are nevoie de aprobarea cumpărătorului.

2.2 Clientul devine utilizator ”Persoana Juridică” sau ”Afiliat” dupa ce completează formularul și primește aprobarea din partea vânzătorului.

2.3 Condițiile pentru aprobarea unui cont Persoana Juridică sau Afiliat, vor fi primite ulterior de către client, pe email sau telefonic, și pot varia în funcție de negocierea termenilor de colaborare. Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina ”Devino Afiliat”.

 

3. Condiții contractuale pentru utilizatorii ”persoană fizică”

3.1 Prin plasarea unei comenzi, cumpărătorul este de acord cu termenii și condițiile de utilizare, pe care le regăsește în pagina "Termeni și Condiții".

3.2 Notificarea  si factura proforma primite în mod automat de către cumpărător, după plasarea comenzii, sunt pur informative și nu crează obligații vânzătorului.

3.3 Contractul se încheie pe baza informațiilor furnizate vânzătorului de către cumpărator, prin intermediul formularului  de comandă.

3.4 Contractul dintre vânzător și cumpărător este considerat activ, în momentul în care cumpărătorul confirmă comanda plasată de către cumpărător, prin intermediul poștei electronice.

3.5 Contractul se consideră încheiat, în momentul expedierii bunurilor de către vânzător către cumpărător, prin intermediul firmei de curierat, sau la ridicarea personală a bunurilor de către cumpărător, din reprezentanță.

3.6 Bunurile sau cantitatea acestora, stipulata in comandă, se pot modifica de comun acord, numai inainte de expedierea acestora.

 

4. Politica lovelylooks.ro

4.1 Orice client are dreptul de a efectua comenzi pe site. În același timp, Lovelylooks.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul clientului, dacă acesta afectează în mod negativ activitatea vânzătorului, prin nerespectarea termenilor și condițiilor, prin încălcarea legii sau prin comportamentul neadecvat față de vânzător sau alți clienți.

4.2 Clientul are la dispoziție două variante de limbă, pentru a utiliza siteul: română și engleză.

4.3 Prețurile afișate pe site sunt exprimate in RON, pentru varianta de limbă română, și în Euro, pentru varianta de limbă engleză. În ambele cazuri, prețurile conțin TVA.

4.4 Clienții aflați la prima comandă, pot fi contactați telefonic pentru confirmarea datelor.

4.5 Clienților care au în istoric un număr mare de livrări neridicate, li se poate cere plata în avans, de către vânzător.

4.6 În cazul clienților Persoană Fizică, pentru comenzile mai mari de 1000 RON / 250 Euro, ne rezervăm dreptul de a cere o parte a plății, sau plata integrală în avans, online cu cardul sau prin virament bancar.  Pentru clienții Persoană Juridică si Afiliați, termenii se negociază la semnarea contractului.

4.7 Bunurile aflate la promoție, au afișat un preț special, lângă prețul normal. Vânzătorul își rezervă dreptul de a iniția sau încheia o promoție, fără sa facă un anunț in prealabil.

4.8  În cazul bunurilor comandate cu opțiunea de plată online cu cardul, sau plata la livrare la curier, prețul afișat în momentul comenzii, nu se va schimba. 

 

5.Comanda

5.1 Clientul Persoană Fizică poate efectua o comandă online, adăugând bunuri în coșul virtual de cumpărături și completând apoi formularul de finalizare a comenzii.

5.2 Clienții Persoană Juridică și Afiliat, pot efectua o comandă online, la fel ca și clientul Persoană Fizică, dar respectând termenii din contractul negociat in prealabil. De asemenea, clienții Persoană juridică și Afiliat, pot efecetua comenzi și telefonic sau prin email, respectând termenii și condițiile negociate în prealabil.

5.3 Clientul consimte prin finalizarea comenzii că toate datele furnizate sunt corecte.

5.4  Prin finalizarea comenzii, cumpăratorul acceptă să fie contactat de către vânzător, prin oricare din mijloacele furnizate în formularul de comandă.

5.5 Vânzătorul poate anula comanda efectuată de către cumparator, în urma unei notificări adresate cumpărătorului, fără vreo obligatie ulterioară a vreunei părți față de cealaltă, în cazul în care plata online cu cardul nu este acceptată de către banca emitentă sau de către procesatorul de plăți Mobilpay.

5.6 Prin finalizarea comenzii, cumpărătorul acceptă să primească pe email de la vânzător, factura în format electronic. Aceasta va fi atașată și fizic, o dată cu livrarea bunurilor.

5.7 Pentru a asigura acuratețea datelor în comunicarea facturii, cumpărătorul are obligația să își actualizeze datele din contul personal, atunci când este cazul.

 

6. Reclamații și sesizări

Orice reclamație cu privire la neconformitatea produselor, se face în scris la adresa de email team@lovelylooks.ro sau prin formularul de contact ce poate fi găsi pe pagina ”Contact”. Răspunsul din partea vânzătorului va fi făcut tot prin email, la adresa furnizată de către cumpărător.

 

7. Returnarea produselor

7.1 Conform OUG nr. 34/2014, cumpărătorul are dreptul de a returna produsele, notificând în scris pe e-mail , la adresa cosmin@lovelylooks.ro, sau prin poștă, ca renunță la bunurile achiziționate, fără penalități si fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. 

7.2 Excepție fac produsele cosmetice și de îngrijire, din motive de protecție a sănătății. Ele pot fi returnate doar dacă ambalajul original este nedesfăcut/sigilat, fără urme de uzură. (art 16, lit.e). Bunurile trebuiesc returnate impreună cu toate accesoriile originale și cu cele suplimentare de ambalare. În caz contrat, returul va fi refuzat.

7.3 Returnarea se va face pe cheltuiala cumpărătorului și  nu trebuie să depășeasca termenul legal de 14 zile.

7.4 Lovelylooks va înapoia banii cumpărătorului, conform legii, în termen de 14 zile de la primirea returului, în contul specificat de cumpărător.

 

8. Limitarea responsabilității

8.1 Deteriorarea coletelor din cauza transportului defectuos. Daca la primirea coletului prin curier rapid, cumpărătorul sesizează orice urmă de deteriorare a ambalajului, acesta are obligația de a refuza primirea coletului și solicitarea întocmirii unui proces verbal de deteriorare, de catre agentul curier. Acceptatea coletului deteriorat fără proces verbal, anuleaza posibilitatea unei reclamații ulterioare către firma de curierat.

8.2 Descrierea și specificațiile produselor aparțin producătorilor, Lovely Looks realizând doar traducerea acestora, fără modificarea conținutului informațional.

8.3 Fotografiile de pe site ale produselor sunt cu titlu de prezentare. Daca la livrare, imaginea produselor primite difera de cea de pe site, motivul este modificarea de design efectuată de producător, fără a fi însă afectat conținutul. Excepție fac bureții naturali de mare. Aceștia fiind lucrați manual, variază de la exemplar la exemplar, în formă și mărime, ramânând însă în parametrii specificați în descrierea de pe site.

 

9. Puncte de recompensă

9.1 Pe site, cea mai mare parte a bunurilor, au atribuită și o valoare în puncte de recompensă. Cumpărătorul poate plăti astfel bunurile, cu puncte de recompensă, parțial sau total. În cazul plății parțiale cu puncte de recompensă, diferența de valoare se achită în lei.

9.2 Cumpărătorul obține puncte de recompensă, achiziționând bunuri de pe site, care au atribuite puncte de recompensă. Punctele sunt adăugate în contul de utilizator al cumpărătorului, în momentul în care tranzacția este finalizată (cumpărătorul a finalizat plata produselor).

9.3 Punctele de recompensă nu sunt stabilite în urma unui algoritm matematic. Acestea sunt atribuite produselor în mod subiectiv, de către vânzător, și pot fi schimbate fără o notificare prealabilă. 

9.4 Utilizatorul își poate vizualiza numărul de puncte de recompensă disponibile în cont, la secțiunea ”contul meu” / ”punctele dvs de recompensă”, și le poate utiliza ușor, adăugându-le în rubrica dedicată din coșul de cumpărături. 

 

10. Recenzii produse

Apreciem implicarea dumneavoastră în comunitatea Lovely Looks, iar opinia dumneavoastră despre produsele și serviciie pe care vi le oferim este foarte importantă. Pentru a asigura clienților o acuratețe cât mai mare a informațiilor, vom accepta în mare parte, review-uri din partea persoanelor care au avut experiențe cu produsele și serviciile noastre.